Butik og Åbningstider Nyheder Dampblog Tilbud Kontakt | Bestil inden kl 17:00 så afsender vi samme hverdag!

Tanke / Væskebeholdere til e-cigaretter

Tanken på din E-cigaret er den del hvor i at E-juicen påfyldes også kaldet "hovedet", "væskebeholder" og "clearomizer". Damphuen har tanke fra alle de store producenter som KangerTech, Joyetech, Aspire osv. Det er i tanken at væsken omdannes til damp. Tanke findes i mange forskellige størrelser og udformninger.
Vær opmærksom på at nogen væsker er ekstra hårde ved glasset i din tank for eksempel -  Menthol og Cola.

3 x Ce4 - SUPER Billigt !
15,00 kr 49,00 kr
Aspire CE5 Tank
35,00 kr
Aspire CE5 S Tank
39,00 kr
GeekVape Lumi Mesh tank
30,00 kr
Aspire ET-S
59,00 kr
Aspire K1
75,00 kr
SMOK TFV12 P
349,00 kr
Eleaf GS Air 2
85,00 kr
SMOK TFV-Mini V2
279,00 kr
FreeMax Mesh Pro Tank
289,00 kr
Aspire Nautilus 2
239,00 kr
Innokin Prism T20-s
109,00 kr
Joyetech Exceed D19
119,00 kr
Eleaf Melo 3 Nano
169,00 kr
Aspire Nautilus X
239,00 kr
SMOK TFV12 Baby P
329,00 kr
Innokin Prism T18E
125,00 kr
Aspire Cleito 120
269,00 kr
Aspire Nautilus 2S
299,00 kr
Aspire Cleito 120 Pro
299,00 kr
Aspire Nautilus Mini
199,00 kr
Geekvape Alpha
319,00 kr
Aspire Tigon Tank
269,00 kr
Eleaf Ello Duro PMMA Tank
269,00 kr
Eleaf ELLO
249,00 kr
Aspire Cleito Pro
269,00 kr
Eleaf GS Baby Tank
109,00 kr
Eleaf Melo 3 Mini Tank
199,00 kr
Uwell Whirl
279,00 kr
SMOK TFV8 X-Baby
299,00 kr
TFV8 Big Baby Light Edition
329,00 kr
Joyetech Exceed D22C Tank
169,00 kr
SMOK Vape Pen Tank
169,00 kr
Joyetech Exceed Air Tank
219,00 kr
Vaporesso NRG Mini Tank
199,00 kr 249,00 kr
Eleaf Ello Vate Tank
269,00 kr
Aspire Revvo ARC
309,00 kr
Aspire Cleito
225,00 kr
SMOK TFV8 Baby Beast
289,00 kr
Innokin Scion 2
269,00 kr
Joyetech ProCore Air
259,00 kr
Eleaf Ello Mini
199,00 kr
Prism T18II
129,00 kr
Wismec Reux Mini Tank
139,00 kr
Uwell Crown 3 Mini Tank
289,00 kr
Kangertech Aerotank Plus
149,00 kr 199,00 kr
Kangertech T3S Mini
49,00 kr
Aspire Cleito EXO
249,00 kr
Eleaf ELLO TS
269,00 kr
Joyetech ProCore Aries
279,00 kr
Aspire Revvo Mini ARC
289,00 kr
Joyetech ProCore SE
139,00 kr
Joyetech Cubis 2
189,00 kr
Aspire Athos Tank
329,00 kr
Vaporesso Veco Tank
199,00 kr 229,00 kr
Joyetech Procore Motor
239,00 kr
SMOK Resa P Tank
369,00 kr
Joyetech Unimax 22 Tank
219,00 kr

Viser 1 - 60 af 60 varer

Tanken er essentiel for din dampoplevelse

Tanken er den væskebeholder som sidder oven på moddet - dette bliver også kaldt for hovedet, clearomizer, atomizer og forstøver. Brænderen omdanner din e-juice til damp. Forskellige tanke, bruger forskellige coils ( brænder ), og derfor er det vigtigt at vælge en tank som passer dertil, for at opfylde dine dampbehov. Coils har forskellige glødematerialer, forskellige vægematerialer, og de tåler forskellige mængder af strøm. 
Vil du have masser af damp og en heftig dampoplevelse som ikke behøver minde om cigaretter, kan det være en god idé at vælge en sub-ohm tank. Vil man derimod hellere have en dampoplevelse som minder om cigaretter, er det en bedre idé at vælge en AIO (all-in-one) e-cigaret eller en tank som kører på lavere watt og højere ohm.
I og med at tanken er så afgørende for dampoplevelsen, kan det nogen gange være nok at købe en ny tank hvis man ikke er tilfreds med sin dampoplevelse. Oftest kan man vælge imellem nogle forskellige coils til en tank. Nogle kører på høje watt og producerer mere damp, andre kører på lavere watt og producerer mindre damp. 

Den væsentligste forskel på tanke, er om de er beregnet til mund-til-lunge (forkortet MTL) damp som er ligesom at ryge på en cigaret hvor at du først suger dampen ind i munden og derefter inhalerer det, eller om de er beregnet til direkte-lunge (forkortet DL) damp, hvor at du suger dampen direkte ned i lungerne ligesom du ville gøre det på en vandpibe. Det kan siges som i at du "trækker vejret" gennem en direkte-lunge tank.  
Uanset hvad, er det vigtigt at vælge en tank som du selv synes er behagelig at ryge på, og hvor at du kan nyde dampen.
Er du nystartet damper, kan det tage et par timer eller et par dage at finde ud af hvordan du skal dampe, og du kan derfor hoste en del i starten fordi at du suger på en anden måde end i cigaretter.  

Hvordan er en tank bygget op? 

Din tank består af nogle forskellige komponenter;

 • En connector som sidder uden på bunden af tanken. Den bruger du til at skrue tanken fast på moddet, så den kan få strøm og varme væsken op. Vær opmærksom på at forskellige tanke har forskellige connectore, og at du derfor skal vælge en tank med samme connector som dit mod. Der findes en eGo connector og en 510 connector.
 • En bund som glasset sidder fast på, og ofte sidder airflowet også dér. Somme tider sidder det i toppen eller andre steder. Airflowet bruges til at styre hvor meget luft der kommer igennem når du suger
 • En coil som er skruet fast enten i bunden eller i toppen alt efter hvilken tank man har med at gøre. Coilen bestemmer hvor meget damp der bliver produceret
 • Top som ofte huser påfyldningssystemet som du bruger til at fylde væske i din e-cigaret
 • Mundstykke, også kaldet en drip-tip, som kun er et spørgsmål om komfort. Selvfølgelig vil det ofte være nødvendigt med et større mundstykke når der bliver produceret mere damp. Man kan altid købe en ny driptip hvis du ikke bryder sig om størrelsen eller designet på den som fulgte med i pakken. Dog skal man tænke over at der findes to størrelser af mundstykker som hedder 510 og 810 driptips. Tallet indikerer størrelsen på mundstykket i millimeter. Du kan sagtens købe en adapter som kan forvandle en 810 indgang til en 510, så du vil kunne få et mindre mundstykke på en større tank. 

Det er også værd at nævne at du skal være opmærksom på hvilket materiale ens tank er lavet af. Har du for eksempel en plastik tank, vil visse smage faktisk kunne krakelere tanken. Smage som cola, citrus, stærk menthol, kanel, og anis, egner sig meget dårligt til plastik tanke, så er det smage som dem, du gerne vil dampe, skal du gå efter en tank med glas. 

 

Former for tanke

 • RBA
  RBA står for rebuildable atomizer. Det vil sige en tank, som du kan købe færdiglavede coils til, men at du selv kan lave sine egne coils ved at vikle glødetråden og putte den rette mængde vat i på den rigtige måde. Det er et ret avanceret projekt, og kræver en del viden fordi man selv skal udregne modstanden i den coil, som du bygger, samt at vide hvordan du vikler selve coilen, hvor meget vat man du skal bruge.
   
 • RDA
  RDA står for rebuildable dripping atomizer, og er ligesom RBA'en en tank hvor at du selv skal bygge coilen. I daglig tale hedder det en "dripper", og det gør den fordi den ikke har en tank til at indeholde væsken, men at du drypper væske direkte ned i når vattet når man har taget 5-10 sug og vattet er ved at være tørt. Mange mener at det giver en betydeligt renere smag, og kan lave nogle gode skyer. 

 • eGo gevind
  En tank med eGo gevind, skrues på batteriet på en anden måde. Det bruges til at connecte tanken med batteriet. Det er batteriet som skrues "ind i" tanken, frem for at tanken bliver skruet ned i batteriet som det gør med en 510 connector. Det vil sige at tanke med eGo gevind, passer til batterier med eGo gevind. Idag kan du købe adaptere, som forvandler en 510 connector til et eGo gevind. Det er typisk de helt gamle klassikere som har eGo gevind, og det er ikke noget man vil støde på hele tiden.
   
 • 510 connector
  En 510 connector, er en anden måde at forbinde tanken til batteriet, og klart den mest populære måde at gøre det på. Den er typisk lavet i rustfrit stål, og passer til batterier der også har en 510 connector.
    
 • Sub-ohm
  Når tanken er en sub-ohm tank, betyder det (sådan helt teknisk) at de coils den bruger har en ohm på under 1.0. Det vil sige at de fleste tanke i dag er sub-ohm tanke. Betegnelsen bliver mere brugt idag om tanke som er beregnet til at blæse de helt store skyer. En sub-ohm tank er (næsten) altid direkte-lunge (DL)
   
 • Pod
  En pod er også en slags tank. Pods passer til det pod-system som den er lavet til, modsat andre tanke som kan skrues på forskellige batterier.
  Den kan indeholde væske ligesom en almindelig tank, og nogle pods indeholder end da allerede væske når du får dem, og kan ikke genopfyldes. En pod bliver ikke skruet på et pod-system, men skubbes ned i batteriet så pod-systemet får et småt og kompakt design. Pods er ofte i et stykke med coilen og mundstykket, så hele podden skiftes ud når coilen er død. 

Coils 

En coil består af noget glødemateriale som varmer væsken op og omdanner det til damp. Det kan for eksempel være en glødetråd drejet som en spiral, og det kan være mesh som er en slags net og derfor har en større varmeflade. Coilen har også noget vægemateriale som suger væsken op og fører det ind til glødematerialet. Det kan for eksempel være organisk vat eller keramik. Lige meget hvad forskellen på coilen er, vil de give forskellige dampoplevelser. Det kan derfor godt betale sig at prøve en anden coil til sin tank inden man investerer i en helt ny tank. Det kan godt tage et par forsøg at finde en coil som passer til ens behov. 

Kapacitet 

Når du køber en tank, kan den ikke indeholde mere end 2ml grundet lovgivningen. Det er dog hverken umuligt eller ulovligt at modificere sin tank med et andet glas som kan indeholde mere væske. Til nogle tanke kan du tilkøbe et glas som er højere eller som buler ud og derfor kan indeholde mere væske, således at du ikke behøver at fylde din tank op så ofte. Dette gøres super nemt ved at skrue bunden/toppen af og hive glasset af. Herefter sætter du det nye glas på, og så er det overstået. I nogle tilfælde vil det store glas også være højere, og så skal du bruge en forlænger som skrues på coilen, så coilen bliver høj nok til at passe til glasset. 

Påfyldning

Forskellige tanke har forskellige påfyldningssystemer. På nogle skal du skrue en del af, på andre skal du blot hive en prop ud, og på nogle skal du skubbe toppen tilbage eller vippe den, på nogle skal hele tanken skrues af og på nogle foregår påfyldningen igennem mundstykket. Der findes et hav af forskellige påfyldningsmetoder. For nogle er det væsentligt for dampoplevelsen at der er et nemt påfyldningssyetm på tanken, så det kan være værd at undersøge påfyldningssystemet på den tank, som du har i tankerne. 

Ekstra udstyr til din clearomizer

Du kan købe masser af forskelligt ekstra udstyr til sin tank som ikke er nødvendigt, men blot ekstra luksus. Du kan få større glas sådanne at du har en større kapacitet, driptips/mundstykker i alle former og farver, vaperings med forskellige tekster og farver, som du så sætter udover glasset for at beskytte det, hatte og covers og hvad der ellers ikke findes. 

Copyright © Damphuen.dk