Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

VPG / VG / PG Base 100ml, 1L og 5L til DIY e-juice

VPG base er uden nikotin, og fås i forskellige størrelser og blandingsforhold. Du kan både købe ren PG og VG og blande det selv så du helt selv har kontrollen over dine blandingsforhold, eller du kan købe en mængde base i de blandingsforhold du ønsker. Base bruges til at blande sin egen e-juice med base og aroma, og kan nemt tilsættes nikotin hvis du ønsker, eller den kan dampes som den er.  
 

Viser 1 - 5 af 5 varer

49,00 kr
49,00 kr
49,00 kr
29,00 kr
49,00 kr

Viser 1 - 5 af 5 varer

VPG? PG? VG?

VPG er en sammentrækning af VG og PG, og indikerer faktisk bare at der er tale om både VG og PG. 


Men hvad er så VG og PG?

VG står for vegetabilsk glycerin og PG står propylen glykol som er de to komponenter man bruger til at lave e-juice af. Her kan du finde baser af ren VG, ren PG og base i forskellige blandingsforhold. 

Forskellen på VG og PG

VG er tykkere end PG, og er meget velegnet til at lave damp. Fordi VG er tykkere, kræver det en kraftigere coil for at kunne fordampe det. VG og PG har forskellige egenskaber. 

VG er tyktflydende optager let vanddamp fra sine omgivelser, og er derfor super godt til at lave tyk, blød damp. Til gengæld er det ikke særlig godt til at give smag.
PG er tyndere, og giver dig lidt halskrads og er godt til at bære smag. Til gengæld giver PG ikke særlig meget damp. 

Base og nikotin

Hvis du er ude efter væske med nikotin, kan du med fordel kigge på vores basekits. Du kan også tilkøbe nikotin som du kan tilføre din VPG base. Man kan regne ud med nogle relativt simple regnestykker hvor meget nikotin der skal i en VPG base. 

 

Hvad er det egentlig jeg damper? 

Som før nævnt, består den base du damper af vegetabilsk glycerin og propylen glykol, som er to forholdvist uskyldige komponenter. Men hvad er disse komponenter egentlig? Få et indblik her.

Vegtabilsk glycerin...

Er en farmaceutisk, farveløs, lugtfri og tykflydende væske som har gode fugtighedsbevarende egenskaber. Det betyder at VG nemt optager vanddamp fra omgivelserne, og det er dét der gør det så perfekt at benytte til at dampe. VG er udvundet er vegetabilske fedtstoffer, og bliver brugt i hudcremer til at låse fugten fast på huden, og bliver også brugt i fødevarer som emulgator og stabilisator, og vil kunne genkendes som E422. 

Propylen glykol...

Minder meget om glycerin, men har nogle lidt andre egenskaber. PG bliver brugt i blandt andet fødevarer som opløsningsmiddel, fugtighedsgiver, og som bærestof for tilsætningsstoffer og aromastoffer. Propylen glykol er blandt andet at finde i kaffe baserede drikkevarer, flydende sødemidler, fløde is, sodavand, og piskede mælkeprodukter som E1520. I medicin og kosmetik, vil det kunne genkendes som E490. Propylenglykol har også en egenskab som kan sænke frysetempereaturen for vand når det blandes sammen, og bliver derfor brugt som anti-frysemiddel i for eksempel drikkevandssytemer. Det er vigtigt ikke at forveksle propylen glykol med dens giftige fætter, ethylen glycol som propylen glykol mange steder har erstattet.

Copyright © Damphuen.dk