Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

Nikotin Base - basen for din e-juice

Nikotin base er den base som aroma blandes op med. Det gælder både for shake'n'vape, selvbland og for dampklare e-væsker. Uden base, er der ikke noget at dampe. Baser fås både i 10ml, 100ml, og selv 500ml. Køber man base uden nikotin fås de helt op til 5 liter! Om du er på opdagelse i selvblanderverdenen, er ude efter nikotin til short-fill væskerne eller vil have noget helt uden nikotin, så er det at finde her. Vi har altid baser på lager i alverdens blandingsforhold, mængder og nikotinstyrker.

Viser 1 - 9 af 9 varer

49,00 kr
49,00 kr
20,00 kr
49,00 kr
49,00 kr
29,00 kr

Viser 1 - 9 af 9 varer

Hvad er nikotin base?

Nikotin base er den base som bliver til damp når den opvarmes, og som man blander aroma op i. Uden base, er det svært at dampe. Man bruger base når man selv skal blande sin e-juice, når man skal booste en short-fill væske med nikotin, og der er også base i de dampklare e-væsker. 
Nikotin baser fås i forskellige blandingsforhold, og passer til forskellige e-cigaretter. Nogle e-cigaretter bruger 50/50 base, andre bruger 70/30 base, og nogle dampere vælger at bruge helt op til 80/20 eller 100% VG for at kunne blæse de helt store skyer!
Nikotin baser fås i mange forskellige nikotinstyrker, og i blandingsforhold til enhver e-cigaret. 

Uanset om du kan lide en høj nikotin styrke eller ønsker at dampe helt nikotinfrit, så kan du finde din base hos os.

 

Hvordan er det nu med reglerne omkring nikotin?

Som du nok har hørt findes der regler omkring salg af nikotinholdige produkter. Det betyder ikke at det er ulovligt at købe væske med nikotin, men at der er indført nogle restriktioner omkring salget. Kort fortalt er reglerne omkring salg af nikotinholdig væske således;

 • Man må ikke sælge nikotinholdige væsker i større mængder end 10 ml. 
  Det vil sige, at når du køber en dampklar væske, fås de ikke i større mængder end 10 ml, da de allerede er tilsat nikotin. Denne regel er også mere eller mindre grund til at begrebet "shake'n'vape" kom til. Der kan du nemlig stadig få 100ml væske med nikotin - men ved salg er de delt op i 10 ml flasker, som du selv skal hælde sammen til en dampklar væske. 
  Det vil også sige at du selv skal tilsætte de medfølgende nikotin baser, når du køber et base kit. 
   
 • Et nikotinholdigt produkt må ikke indehole mere end 20 mg nikotin. 
  Når du køber 10 ml nikotinbase, fås de i op til 18 mg. Reglerne siger nemlig at man ikke må sælge produkter med et højere nikotin indhold end 20mg, og de fleste holder sig på den sikre side ved 18mg.  

 

Hvad består base af?

Dette emne har været behandlet her på DampHuen før, men derfor kan vi sagtens gennemgå det alligevel. 

Nikotinbaser er lavet af vegetabilsk glycerin (VG) og propylen glykol (PG).
VG er det komponent i en nikotin base som er velegnet til at skabe damp, på grund af de absorberende egenskaber. VG optager nemt fugt og vanddamp fra omgivelserne og derfor kan du lave større og mere tætte dampskyer, når du anvender et højere indhold af VG.
PG bærer smagen, og giver dig lidt halskrads. Blandingsforholdene har betydning for hvor tyk din base er. VG er forholdvist tykt, og PG er en del tyndere. Det betyder selvfølgelig at jo højere indhold af VG i væsken, jo tykkere er den også. Det er typisk større tanke og sub-ohm tanke som er kraftige nok til at suge det tykke væske ind og fordampe det. Hvis man prøver at dampe tyk væske i en knap så kraftig tank, vil den have svært ved at fordampe det, og du kan risikere at få en brændt smag efter kort tid. 
Prøver du om omvendt at dampe tynd væske på en kraftig tank, kan du risikere at væsken løber ud, at få mindre damp, at din tank vil bruge ekstremt meget væske, og du risikerer at få væske i munden fordi det er for tyndt til at coilen kan nå at fordampe det.

 

Er base farligt?

Base uden nikotin er hverken giftigt eller farligt, og der sker ikke noget ved at få det på hænderne eller hvis du får en smule i munden fra din e-cigaret. Nikotin i mindre mængder er også uskadeligt, men kommer man over 12 mg, anbefaler vi at bruge handsker når du blander, og det kan være ubehageligt at få i munden. PG bliver anvendt som konservering og fugtighedsbevarende middel, samt antiklumpemiddel i forskellige fødevarer. Det vil sige at PG blandt andet er til at finde i pulversupper, revet ost, og andre færdigretter. PG bliver også brugt som ugiftigt alternativ til sin ret så giftige fætter ethylen glykol. 
PG har gode fugtighedsbevarende egenskaber, og har nemt ved at optage vanddamp fra omgivelserne, og er derfor perfekt til at lave damp i vores e-cigaret.
VG bliver blandt andet brugt i fugtighedscremer og andre kosmetiske produkter, og er udvundet af vegetabilske fedststoffer. Det har e-nummeret E422, og bruges blandt andet som emulgator og stabilisator i forskellige fødevarer.

 

Kan jeg lave min egen base? 

Du kan sagtens lave din egen base, ved at købe ren PG og ren VG, og selv regne ud hvor meget af det ene og det andet der skal i. Derefter skal de så tilsættes nikotin, som også er lidt af et regnestykke, alt efter hvad din givne nikotinbase er lavet af, da det nemt kan fortynde eller tykne den base man har lavet. Det åbner klart for mulighederne i forhold til blandingsforhold af VG og PG hvis man blander selv, men det er klart nemmest at købe som en nikotinbase, eller som nikotinbase kit i et bestemt blandingsforhold. 

 

Hvilke slags baser kan man få? 

Baser med og uden nikotin fås i forskellige styrker, blandingsforhold og mængder. Vi fører forskellige typer af base, som vi lige vil fortælle lidt nærmere om. 

 • 10ml nikotin base
  Baser fås ned til 10ml, som bruges i shake'n'vape kits eller til at booste ting som short-fill væsker eller base kits med nikotin. Alt væske vi fører som har et indhold af nikotin, fås kun i 10 ml. Det er helt almindelig base med et bestemt indhold af nikotin, puttet ned i 10 ml flasker.
   
 • VPG base
  VPG er en sammentrækning af VG og PG, og er egentlig en betegnelse for at man taler om et produkt med et indhod af både VG og PG. Ofte er det brugt om større mængder nikotinfri base i et bestemt blandingsforhold af VG og PG. Det fås både rent hver for sig, eller for eksempel som 1 ltr. med 70% VG og 30% PG. Man bruger det ofte til selvblanding, hvor man eventuelt selv tilsætter nikotin.
   
 • Nikotin base kits 
  Her i Damphuen har vi gjort det nemt for dig som damper at købe 500 ml nikotin base. Når du køber et nikotin base kit, har vi udregnet for dig hvor mange flasker nikotin du skal have, og hvor meget nikotinfri væske du skal have, og vi sender tilmed en tom 500ml flaske med så du nemt kan hælde det hele sammen.
  Det eneste du skal gøre - er at vælge nikotinstyrke og blandingsforhold, og hælde det hele sammen i den store flaske. 

 

Hvilken nikotinstyrke skal jeg gå efter?

Nikotinstyrke er en smagssag og afhænger meget af individuelle behov. Nogen har et stort nikotin behov, og skal måske bruge 6, 12 eller måske end da 18 mg nikotin for at føle sig tilfredsstillet. Andre damper mest for hyggens og vanens skyld, og har måske ikke behov for mere end 3-4 mg. Det er også relevant om man bruger en e-cigaret der producerer meget damp, eller om man bruger en cigaret autentisk e-cigaret. Nikotin optages i slimhinderne i lungerne, så jo mere damp du får ned i lungerne af gangen, jo mere nikotin optager du også af gangen. Har man en e-cigaret der producerer meget damp, kan det derfor være en god idé at vælge en lavere nikotinstyrke. 

Det er dog værd at nævne at når nikotinstyrken bliver højere, kradser dampen også mere i halsen, så selvom man har et nikotinbehov der kalder på 15 mg, betyder det ikke nødvendigvis at man synes det er behageligt at dampe 15 mg. I den forstand kan man sige at det handler om at prøve sig frem når man skal finde den nikotinstyrke der passer bedst.  

 

Nikotin salt base

Når du kigger på base, vil du højst sandynligt falde over vores nikotin salt base. Ligesom de andre baser, kan disse også bruges til selvbland. Det virker dog anderledes. 
Forskellen på nikotin salt og "freebase nikotin" er måden det er behandlet på, og derfor virker det også anderledes når det dampes. Nikotin salt virker hurtigere, og giver en mere cigaret lignende dampoplevelse, fordi man får et "nikotin-kick" og man nærmest kan mærke det sprede sig kroppen. Dog forlader det også kroppen hurtigere igen, og du vil forholdsvist hurtigt få brug for at dampe igen. Nikotinsalt fås kun i 18 mg - men lad ikke det skræmme dig væk. På grund af måden det er behandlet på, vil det føles som noget der svarer til 3-5 mg, og derfor kan man sagtens benytte de høje mængder af nikotin uden at det kradser helt vildt. 

Når man benytter freebase nikotin (de almindelige nikotin baser), vil det tage et par minutter før man kan mærke nikotinen, og det bliver også længere i kroppen så man på den måde kan holde længere på de sug man har taget.

Selvom nikotinsalt lyder rigtig godt, er det bedre egnet til nogle e-cigaretter end til andre. Pod-systemer for eksempel, er som skabt til det, ligesom en del andre mund-til-lunge e-cigaretter også vil være gode til det. Sub-ohm tanke og større mund-til-lunge e-cigaretter, vil give alt for meget nikotin til at det vil være behageligt. 

Copyright © Damphuen.dk