Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

RDA og RTA - Spar mange penge, byg selv din e-cig coil

Med en dripping atomizer eller en RBA tank bygger du selv dine egne coils, og kan på den måde helt selv finjustere præcis hvilken slags damp du bedst kan lide fra din e-cigaret.
Samtidig kan der være utrolig mange penge at spare ved at være e-cig selvbygger, da det eneste du skal bruge er en rebuildable dripping- eller tank atomizer, noget coil tråd, og lidt organisk bomulds vat plus diverse småværktøj som de fleste allerede har i hjemmet. Det er jo ikke noget der sprænger dit damp-budget på nogen måde.

Hvis du er den slags damper der elsker selv at nusse og pille og har du flair for selvbyggeri generelt, så er en RTA eller en dripper måske nøjagtigt dét du søger.

289,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
225,00 kr
349,00 kr
249,00 kr
269,00 kr

Viser 1 - 5 af 5 varer

Rebuildable Tank & Dripper Atomizer til e-cigaret selvbyggeren

Der er mange forskelige måder at være selbygger damper på, og der er meget forskelligt slags udstyr du selv kan fremstille coils til, på hver deres måde. 
En RBA kan være mange ting, og det kan være både svært og avanceret, men også nemt og næsten lige til at bygge sine egne coils til sin damper.

Af faglige udtryk der typisk bruges af selvbyggere findes der eksempl RBA, RDA og RTA samt RDTA, som virker meget forvirrende ved første øjekast, men som faktisk giver utroligt god mening. 
Se evt. vores video om Damp Forkortelser på vores youtube kanal, og bliv lidt klogere på de forskellige udtryk så du er bedre rustet til at blive en ÆGTE damp selvbygger på ingen tid !

 

Er det nemt at bygge RBA coils selv?

Det lyder meget godt det hele jo, men er det "så nemt" at bygge sine egne coils?
Her er det enkle svar desværre "nej", for det er det ikke nødvendigvis... Men det kan det blive med tiden! 

At lærer noget nyt er aldrig direkte nemt til at starte med, men som altid, vil erfaring med tiden fører til meget nemmere selvbyggeri, færre fejl og en langt bedre forståelse for hvad der foregår med din RDA eller RTA.

Du skal absolut regne med at lave mange fejl i starten, som f.eks kan resultere i coil kortslutninger (atomizer short), utæt tank, brændt smag eller en kendt fejl der populært bliver kaldt no atomizer, bare for at nævne nogle få.

Alt dette bliver med tiden formindsket, så længe du sørger for at lærer af dine selvbyggerfejl, og gør det bedre/anderledes næste gang du sætter din RDA eller RTA op med en ny coil og med nyt vat. 

Hvis du følger denne guide til enden, vil du være meget bedre stillet i forhold til at opnå den perfekte byg-selv coil med fanstastisk smag fra din e-juice, og rigtig gode damp skyer.

  

RDA, RTA eller RDTA, hvad betyder det?

Disse ovenstående forkortelser dækker over hver sin type af selvbygger atomizer, som hver især har sine stærke sider, og hver især sin måde at blive brugt på.

RDA - Står for "Rebuildable Dripping Atomizer" (populært kaldet "dripper"), og er nok den mest enkle, og mest populære RBA model, som typisk består af en bundbase med plads til at sætte din hjemmelavede coil i, samt et "låg" der sættes over bundbasen som typisk er her dit airflow og mundstykke/driptip er placeret.
En dripper har ikke palds til ret meget væske i bunden, og det er deror hensigten af du efter hvert 5-10 sug skal dryppe 5-10 dråber e-juice ned igennem mundstykket...
Heraf navnet "dripper".

RTA - Står for "Rebuildable Tank Atomizer", der som navnet angiver er en RBA med integreret tank, som også er en meget populær selvbyg version, da den modsat dripperen har plads til væsentligt mere væske, og derfor er bedre egnet til at have med sig i lommen og på farten.
En RTA er som regel væsentligt mere avanceret at sætte op, da der med en indbygget tank kræves en særlig mængde vat samt fingerfærdighed for at undgå utætheder, brændt smag og lignende.

RDTA - Betyder "Rebuildable Dripping Tank Atomizer", og er kort fortalt en blanding af en drippper og en RBA tank.
Som regel består den af samme slags base som en RDA, men med en tank sektion nedenunder som coilen kan suge væske fra. 
På den måde får man fordelene ved både at have den gode smag og damp fra en dripper, og e-væske kapaciteten fra en tank.
En RDTA er kun semi-avanceret, da den er lettere at bygge end en RTA, men mere besværlig end en dripping atomizer.
RDTA'er er grundlæggende et mindre populært valg, da den ikke som sådan er skræddersyet til enten at være en ren RDA, eller en rebuildable tank.

Fordele og ulemper ved de forskellige RBA'er

Grunden til er der findes forskellige typer af DIY toppe, er naturligvis fordi at de hver især har deres stærke, og mindre stærke sider.

  • En dripper giver f.eks typisk en sublim smag, og en stor mængde damp, men til gengæld kan ofte føles lidt utæt, da det er et meget åbent system der ikke kan lukkes helt af grundet sit design. Dvs. at de ikke ligefrem er det perfekte valg til at have med sig i lommen når man tager på arbejde eller skal ud af døren.
  • En RTA tank er derimod fremstillet til at være langt mere lækageresistent, og have plads til ekstra væske i forhold til en dripping atomizer.
    Dette alene gør den naturligvis langt mere egnet til daglig brug ude i virkeligheden, og kan stadig give en rigtig god smag, og en meget fornuftig damp mængde, dog ikke helt på samme niveau som en RDA, da en selvbyg tank altid vil have et lidt mere "kringlet" design som kan forvirre de små og sarte smags nuancer en anelse.
  • En RDTA derimod, er lidt en liga for sig selv, da den har klart har fordelene fra både en RDA og en RTA, som giver meget tæt på samme smag som en RDA, og samme pålidelighed samt tæthed som hos en RTA. Ulempen her er dog, at en dripper tank som disse aldrig vil blive helt lige så gode til begge ting, som en skræddersyet rebuildable tank og dripper er hver især i sig selv.
    RDTA'er er ofte også meget store, da der naturligt nok skal være plads til ret meget "teknologi" under hjelmen.

 

Så, hvilken RBA model skal du vælge?

- Hvis du bruger meget af din tid på at transportere dig selv rundt i dagligdagen, kan vi med stor fordel anbefale en RTA tank, da den giver den tæthed, og pålidelig den slags hverdag kræver. 

- Hvis du til gengæld bruger mere tid på kontoret og har en mere stillesidende arbejde, og evt. tager bilen frem og tilbage til hverdagens gøremål, kan en dripper sagtens være sagen, da du har har mulighed for hele tiden at sørger for at den står lodret op som den er lavet til.

- Du kan vælge en RDTA som et rigtig godt kompromis hvis du mener at du måske lidt står i begge situationer lejlighedsvis, eller hvis du ikke ønsker at have flere forskellige RBA'er i dit arsenal.

Hvad du skal bruge din selvbygger e-cigaret til har derfor megen betydning for hvor god en oplevelse du får, alt efter hvilken version du vælger.
En anden faktor er også sværhedsgraden.
Har du nemt ved at lærer og her generelt fingerfærdighed, kan en RTA sagtens være vejen for dig.
Hvis du derimod ikke har de vildeste mekaniker fingrer, vil en dripper formentligt være meget nemmere for dig at lære og sætte op, og du kan derfor samle lidt erfaring sammen indtil du er klar til at gå "i krig" med en Rebuildable tank atomizer, som kræver lidt mere teknisk snilde. 

 

Hvad skal jeg bruge for at komme igang med DIY RBA coils?

Det udstyr der skal bruges til at komme igang er faktisk ret enkelt, og frem for alt, utroligt billigt i forhold til at købe færdige coils til almindelige sub-ohm tanke.

Wire og tråd

Du skal først og fremmest bruge noget RBA Wire / tråd, som er den metaltråd der varmes op og er med til at skabe både smagen og dampen.
Wire til selvbyg findes i mange forskellige former, størrelser og med meget forskellige specifikationer.
Damphuen vil klart anbefale at du starter med en simpel tråd som f.eks Kanthal A1 wire, eller færdigbyggede clapton coils, da de er meget nemmer at arbejde med, og du derfor med dem får en hjælpene hånd til at komme rigtigt igang, indtil alting giver mere mening, og du ved hvordan en coil skal vikles rigtigt osv.

vat

Værktøj

Hvilket vat er bedst?

Hvilke coils er bedst til RBA ?

Til en start kan det være en stor fordel at forstå grundprincipperne i hvordan en "coil" egentligt fungere, da det uden tvivl er med til at give en mere klar forståelse for hvad det egentligt er der sker når du trykker på aktiverings knappen på din e-cigaret.
Så evt. DampHuens formidable video omkring emnet hvordan fungere en coil? Og bliv lynhurtigt meget klogere, og lidt underholdt samtidigt.

Clapton, kanthal, stainless, nichrome, nikkel, 

Vedligeholdelse af dripper og RTA tank.

Copyright © Damphuen.dk