Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

PODS - Yderst egnede e-cigaretter til begyndere

Pods, også kaldet pod-systemer, er et forholdsvist nyt begreb i damp verdenen. Det, der kendetegner et pod-system, er at tanken sidder nede i e-cigaretten frem for oven på batteriet som de på normalvis ville gøre. På de fleste pod-systemer hiver man tanken (også kaldet "podden") ud for at fylde e-juice i. Podden kan udskiftes, hvilket kan være fordelagtigt hvis man for eksempel kan lide at skifte imellem forskellige smage. Bliver podden slidt, eller man hellere vil have en anden smag, hiver man podden ud og sætter en anden pod i. 

Pod-systemer anbefales ofte til begyndere, fordi der er få komponenter at forholde sig til, og de er super nemme at have med at gøre.

Viser 1 - 41 af 41 varer

249,00 kr
399,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
179,00 kr
299,00 kr
329,00 kr
399,00 kr
329,00 kr
379,00 kr
149,00 kr
320,00 kr
199,00 kr
239,00 kr
229,00 kr
249,00 kr
229,00 kr
379,00 kr
319,00 kr
799,00 kr
269,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
295,00 kr
299,00 kr
399,00 kr
549,00 kr
249,00 kr
259,00 kr
219,00 kr
209,00 kr
259,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
139,00 kr
239,00 kr
279,00 kr
279,00 kr
495,00 kr
299,00 kr
279,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
259,00 kr
239,00 kr
699,00 kr
349,00 kr
279,00 kr

Viser 1 - 41 af 41 varer

Hvad er et pod-system?

På de fleste traditionelle E-cigaretter har man et batteri, som giver strøm til tanken. Ovenpå har du en tank som indeholder væske og coil. 
Det specielle ved pod-systemer, er at tanken sidder inde i batteriet og nemt kan hives ud for at fyldes op eller udskiftes.


Pod-systemer er forskellige og har forskellige funktioner, ligesom almindelige e-cigaretter også er designet forskelligt. Typisk hiver du tanken, som også kaldes podden ud for at påfylde væske. Typisk skifter du hele podden ud og kasserer den, fremfor at skifte selve coilen, som man ville gøre på en almindelig tank. 
Pod-systemer er ofte det man kalder "mund-til-lunge" damp, hvilket vil sige at den minder om en almindelig cigaret. Den giver ikke de helt store dampskyer. Dampen skal ind i munden og derefter inhaleres, nøjagtig som på en almindelig tobaks cigaret. 

Et pod-system oplades via en mikro-USB indgang, og podden hives ud for at fylde væske i. Nogle pod-systemer fås med "præ-fyldte pods", hvilket vil sige at der allerede er væske i når du køber dem. Er podden tom for e-juice, kan den blot smides ud og du kan isætte podden samme sted som den forrige. Du kan selv vælge smag og nikotinstyrke. Dér kan man virkelig sige at det er nemt, da det eneste du skal gøre er at oplade din e-cig og sørge for at skifte podden når den er tom.

Der findes som sagt forskellige former for pod-systemer. Nogle er bitte små, og har ikke særlig meget batteri, andre er lidt større og har lidt mere batteri. Nogle har en knap man skal trykke på for at dampe, nogle er udstyret med funktionen "auto-sug" som vil sige at man bare skal suge i den for at aktivere den. Nogle pod-systemer har én pod der passer, hvor både tank, mundstykke og coil er i ét, hvor alle dele kan skiftes ud. Derimod har nogle forskellige coils at vælge imellem, hvor at du kun udskifter coilen.  

Hvorfor vælge et pod-system?

Pod-systemer er super smarte hvis du sidder og er helt ny i dampverdenen og skal bruge en elektronisk cigaret, som er nem at gå til, eller blot hvis du leder efter en lille bitte e-cigaret at have med på farten. Det er også et perfekt valg, hvis du leder efter en maskine at bruge til nikotinsalt. Et pod-system er nemt at have med at gøre da du har et batteri, samt har du din pod. Når den smager grimt eller er slidt, hives podden ud og kasseres, og du putter dertil så en ny i. Andre e-cigaretter er der en del flere ting at forholde sig til. På et pod-system er der ikke skærme, knapper, eller noget andet "lir" at holde styr på. 
Når du bruger et pod-system kan man med fordel have flere pods med forskellige smage i. Det er derfor nemt at skifte hvis du ønsker en anden smag. 

Fordelene ved et pod-system er at det er super brugervenligt og nemt. Det er en billig løsning hvis man er ny indenfor dampverdenen og blot ønsker at prøve om damp er noget for dig, pod-systemet fylder næsten ingenting og det er super smart. Det eneste du skal med dit pod-system, vil være at sørge for at det er opladt og at der er væske i podden. 

Ulemperne kan være, at der ikke er batteri til meget mere end en arbejdsdag (alt efter hvor meget man damper), i og med at den ikke er særlig stor. Det kan selvfølgelig nemt løses ved at have mere end én med sig. En anden ulempe KAN være, at den ikke producerer en kæmpe dampsky (hvilket til gengæld er perfekt hvis man går efter en cigaret autentisk oplevelse), samt findes der kun én slags pods til de fleste pod-systemer (hvilket OGSÅ kan være en fordel, hvis man går efter noget nemt og ikke særlig avanceret).

Pods og nikotinsalt

Et begreb som også findes i dampverdenen er nikotinsalt. Nikotinsalt er nikotin som er behandlet på en anden måde, og derfor også virker på en anden måde i kroppen. Det er en smagssag, hvad der virker bedst for den enkelte.
Forskellen på almindelig nikotin væske (freebase nikotin) og væske med nikotinsalt, er som sagt måden det er behandlet på når det produceres, og måden det virker på i kroppen.
Nikotinsalt bliver optaget hurtigere, og giver en anden form for "forløsning" i kroppen på en måde der minder meget om den måde cigaretter "spreder sig i kroppen". Til genæld forlader det også kroppen hurtigere igen. Når du bruger freebase nikotin, vil der typisk gå et par minutter før man kan mærke tilfredstillelsen fra nikotinen. Pod-systemer er perfekte at anvende nikotinsalt på, da de ikke giver de kæmpe dampskyer som andre e-cigaretter kan give. Damper man nikotinsalt på en af de større e-cigaretter, vil man få en alt for stor mængde nikotinsalt på en gang, da mængden af damp også er større. Det er via dampen man optager nikotinen i lungerne.

Nikotinsalt fungerer også fint på de almindelig små e-cigaretter, men egner sig klart bedst til pod-systemer.
En ekstra fordel ved at benytte nikotinsalt i sit pod-system, er at man kan skifte podden ud på ingen tid, så man kan sagtens have en pod med nikotinsalt og en pod med freebase nikotin. Man kan eventuelt dedikere en bestemt smag til nikotinsalt, så man nemt kan dufte sig frem til hvilken pod der er nikotinsalt i. 

Så er man lige stoppet med ryge cigaretter, og har brug for nikotin "kicket", kan det kan være en stor fordel at vælge et pod-system med nikotinsalt. 
Er du interesseret i at vide mere om nikotin-salt, kan du finde meget mere information om hvordan du bruger nikotinsalt på vores dampblog.

Hvilket pod-system skal jeg vælge?

Som før nævnt er pod-systemer forskellige. Nogle er mere avancerede end andre, og har andre funktioner, men her er en lille guide til de vigtigste ting du skal overveje, når du skal vælge hvilket pod-system du er ude efter. Du skal tage stilling til hvilken slags pod-system der vil passe bedst til dig.

 

 • Vil du havde auto-sug? 
  Når pod-systemet har en knap, skal man holde knappen inde for at dampe, og de kan slukkes og tændes, så de ikke ved et uheld bliver aktiveret i din lomme. De pod-systemer som har auto-sug, skal man bare suge i når man vil dampe, og kan med god grund ikke aktiveres i lommen. Det er kun et spørgsmål om hvad man selv synes er mest behageligt at benytte - for det skal jo være en komfortabel og ergonomisk oplevelse at dampe. 

 • Hvor meget batteri vil du have?
  Pod-systemer fås i forskellige størrelser, farver, designs, udformninger, og med forskellig batteritid. Vælger man en lille bitte e-cigaret, er der typisk heller ikke meget batteritid. De fås helt ned fra 250 mAh, og helt op til 2100 mAh, og stort set alt dér imellem. Det kan være en god idé at overveje hvor meget du damper, når du skal vælge dit pod-system. Vil man have et lille pod-system, må man naturligvis også gå på kompromis med batteritiden. 
   
 • Udskiftelig coils, eller udskiftelig pods?
  Vælger man en e-cigaret med udskiftelige coils, kan der være flere coils at vælge imellem. Forskellige coils giver forskellige dampoplevelser, og dette er en fordel fordi de er nemmere at tilpasse den dampoplevelse man søger. Man kan vælge et mere løst eller stramt sug, men pod-systemer med udskiftelig coils kan også være lille smule mere avanceret. Når man vælger et pod-system med udskiftelig coils, kan podden stadig udskiftes, så du stadig nemt og hurtigt kan skifte til en anden smag. 
  Langt de fleste pod-systemer har ikke udskiftelige coils, men kræver at man skifter hele podden ud, og der er altså kun én pod at vælge imellem. Dette kan være en fordel, fordi der ikke er valgmuligheder at blive forvirret over.  

 

Så hvad er den gennemgående forskel på en traditionel e-cigaret og et pod-system?

For at opsummere, er den gennemgående forskel måden som pod-systemet er bygget op på. Tanken sidder nede i batteriet, og hives ud hver gang man skal noget med den, frem at at sidde oven på batteriet. Derudover, skiftes hele podden ud, frem for coilen i en almindelig e-cigaret. Pod-systemer kører typisk på coils som er over 1.0 ohm, og derfor egner de sig rigtig godt til nikoinsalt.
At benytte et pod-system KAN være nemmere end at benytte en traditionel e-cigaret. Er man nystartet damper, kan det være en god idé at vælge et pods-system, da der er så få ting at sætte sig ind i. Podden hives ud og smides i skraldespanden når den er slidt, og så skal man ellers bare fylde væske og strøm på sit pod-system.
Kommer man fra en traditionel e-cigaret, fungerer pod-systemet lidt anderledes, men det er stadig brugervenligt at forstå og sætte sig ind i. Det kan føles som en nedgradering i forhold til den damp som et podsystem producerer. Dog er pod-systemer stadig noget af det mindste der findes indenfor dampverdenen, og den kan derfor være praktisk at have med sig rundt. 
Det eneste du har brug for, for at komme igang med dit pod-system, er dit pod-system og en flaske e-juice.

 

Copyright © Damphuen.dk