Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

MODS en avanceret e-cigaret

MODS er et ord som blev tilført e-cigaret verdenen meget tidligt og står for "modifikation". Da de første e-cigaretter kom frem lignede de fleste normale smøger, men blev hurtigt forbedret. Derfor brugte man ordet "MOD" om de store batteri modeller. I dag ville et mere passende navn måske bare være "Batteri Del".

Som udgangspunkt er et MOD blot den del som sidder under din e-cigaret tank, og de fås både med indbyggede batteri samt med eksternt batteri som skal tilkøbes. På MOD´et er der ofte både display og knapper til justering af bla. Watt og Temperatur.

Vi anbefaler ikke MODS til nydampere, da de er en smule mere avanceret - er du nybegynder, så se i stedet under vores e-cigaret startpakker.

399,00 kr
599,00 kr
325,00 kr
349,00 kr
449,00 kr
519,00 kr
429,00 kr
549,00 kr
519,00 kr
649,00 kr
399,00 kr
449,00 kr
549,00 kr
629,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
599,00 kr
649,00 kr
599,00 kr
649,00 kr
599,00 kr
499,00 kr

Viser 1 - 21 af 21 varer

Hvad er et mod?

Et mod (også kaldet batteri, batteri-del m.m.) er selve "computeren" i e-cigaretten. Det er den del, tanken sidder på. Mods fås både med interne og eksterne batterier, og bruges til at kontrollere alt hvad der foregår inde i din e-cigaret - om det er watt, volt, ohm, temperatur styring, sugtælling eller batteri indikation. 
Mods er mere avanceret end de små AIO (all-in-one) e-cigaretter, da de typisk har flere funktioner. Det er meget forskelligt fra mod til mod, hvilke funktioner der er at gøre godt med. Nogle mods har en menu, som kan køre temperaturstyring og pre-heat, nogle andre har et display og knapper, nogle har dermed også touchskærm - ja, nogle har endda stemmestyring, nogle kan skifte farve, og nogle har blot få knapper og ingen skærm. Du skal altid sørge for at sætte dig godt ind i tingene, inden du giver dig i kast med nye funktioner, da nogle funktioner kan være ret avanceret. 

Grunden til at man kalder et mod for et mod, er at da e-cigaretter var meget nye, modificerede folk bl.a. lommelygter så det blev til en e-cigaret, og sådan opstod udtrykket "mod", som egentlig er kort for "modifikation". I nogle tilfælde er hele e-cigaretten bygget som en alt-i-en enhed, men hvis din e-cigaret kan skilles ad så tanken kan tages af, vil den del med batteriet hedde et mod.

Hvad består et mod af?

Et mod består af et batteri som enten er indbygget i moddet (internt batteri) eller også er det de batterier, som du køber ved siden af og putter i (eksternt batteri).
Nogle mods bruger et batteri, andre bruger 2, og meget få bruger 3 - 4 batterier. Jo flere batterier, jo højere watt kan den køre på. Jo mere batteri kapacitet har du dermed også. Derudover er der en fire-knap eller en fire-bar som du bruger når du skal dampe. Knappen er en knap, og baren er en lang knap som typisk løber langs siden af moddet. 
Moddet har ofte en skærm, jo mindre du har valgt et mod uden. Skærmen bruger man til af aflæse batteriet, skrue op og ned for watt, anvende temperaturstyring, pre-heat og hvad der ellers kan være af funktioner på et mod. 
Ovenpå moddet vil der sidde en connector, som er den du skruer tanken på. Der findes forskellige connectore, samt bestemte tanke bruger bestemte connectore.  

Specifikationerne i beskrivelsen vil fortælle dig alt omkring input/output, materialer, connector og andet information som kan blive nødvendigt.

Variabelt eller mekanisk mod?

Et variabelt/justerbart mod, er et mod hvor du har mulighed for at indstille det. Langt de fleste mods den dag i dag, er variable mods med eller uden skærm.
Dette giver dig mulighed for at få præcis den damp du ønsker, da du kan indstille det efter dit behov. Mange mods har en del forskellige indstillinger, som fx Watt, ByPass, Temperature Control osv. 

Typisk i et justerbart mod, er det vigtigste - at man kan justere på wattet. Det vil sige at man justerer hvor meget strøm der kommer igennem til tanken, og dermed hvor varm coilen bliver, samt hvor meget damp der kommer ud. Tanken og coilen har selvfølgelig noget at sige i forhold til hvor meget strøm der må sendes igennem. Det er typisk indikeret på siden af coilen, hvor mange watt den fungerer bedst med.

På mange variable mods, kan man via en menu vælge forskellige modes. For eksempel vil der være et mode som hedder "wattage mode" som er det man som standard damper på. Wattage mode betyder, at du kan justere på dit watt.
Et andet mode er ByPass mode, det vil sige at moddet giver alt hvad det kan indenfor grænserne. Ved en bestemt ohm/modstand i coilen, vil dér være en bestemt grænse for hvor meget strøm coilen kan tåle at få igennem. Dit mod vil aflæse coilen, og dermed sende den strøm igennem som ikke vil skade din e-cigaret eller din coil. 

Temperaturstying med forskellige materialer, vil typisk også være til at finde i din menu, hvis du har købt et mere avanceret mod. Med temperaturstyring, kan du kort fortalt vælge en temperatur, som coilen ikke vil overstige. Derudfra, vil dit mod selv kontrollere hvor meget strøm der kommer igennem. Dette er dog en lidt mere kompliceret proces end det, og det kræver lidt at sætte sig ind i hvordan man benytter temperaturstyring. 

Hvilket mod skal jeg vælge? 

Der findes mange forskellige mods i alverdens størrelser, farver, designs, med forskellige batterikapacitet og funktioner. 
Hvis du er helt ny damper, kan det være nemmest (og nok også smartest) at vælge en AIO (all-in-one) e-cigaret, eller et mod uden for mange funktioner. 
Er du garvet damper og leder efter nyt legetøj, kan det være sjovt og spændende at købe et mod med lidt flere funktioner som man kan udforske og lære om. 
For eksempel fås der mods der er så avanceret, at du selv kan vælge den farve du vil have interfacet i. 

En ting som også kan være god at tage stilling til, er hvor vidt man ønsker et mod med eksterne eller interne batterier. Begge dele har jo sine fordele og ulemper.
Et internt batteri sidder fast i e-cigaretten og kan ikke skiftes ud, og det oplades kun via en mikro USB indang. Når batteriet er slidt, skiftes hele moddet ud.
Det har sine fordele i at være enkelt og nemt, og der er ikke så meget at forholde sig til. Ulemperne er, at du ikke kan have et friskt batteri med i lommen som du kan putte i, og at den netop kun oplades via mikro USB indgang. 

Man kan også vælge et mod som har eksternt batteri, hvilket vil sige at batteriet/batterierne tilkøbes ved siden af, og puttes i e-cigaretten/moddet. Det har sine fordele i, at man selv kan vælge hvilket batteri der skal i (så længe det understøttes af moddet). Man kan altid have et friskt batteri med i lommen så man ikke løbet tør for strøm. Derudover kan eksterne batterier pilles ud og oplades i en ekstern lader, hvilket generelt er bedre for batterierne end at blive opladt i e-cigaretten, og det vil forlænge batteriernes levetid. Eksterne batterier kan også oplades mens de sidder i e-cigaretten via mikro USB indgangen, men de vil kunne oplades mere og holde til flere opladninger i længden ved at blive opladt eksternt. 

Som nævnt før, findes der både regulerbare og uregulerbare mods. Der skal du blot tænke over om du får brug for at skrue op og ned for din damp. Det kan du for eksempel få brug for, hvis du har en tank som har et bredt udvalg af coils. Forskellige coils tåler forskellige mængder af strøm, og derfor kan det være nødvendigt at skue op og ned for  for strømmen, hvis man vil prøve forskellige coils til sin tank. Det kan også være brugbart at kunne regulere sit mod hvis man suger forskelligt. Jo hårdere og længere man suger, jo mere strøm skal tanken have for at kunne producere den damp man forsøger at suge ud. 
Omvendt, hvis ikke man suger særlig hårdt, vil tanken forsøge at producere en masse damp som man ikke suger ud, og det kan resultere i at coilen "drukner" og du får væske i munden. 

 

Er det sikkert at bruge et mod?

Det simple svar er ja- og nej. Behandler du moddet og batterierne forsvarligt, sætter du dig ind i hvad du har med at gøre, og lader være med at modificere og justere på ting man ikke kender til, er det ret så sikkert at benytte et mod. Man hører meget i vores verden idag, om at batterier eksploderer og andre forfærdelige historier. Dog er mange af disse historier gamle, og disse episoder var før alle sikkerhedsfunktionerne blev bygget ind i et mod. Det er for det første utrolig sjældent at der er sket ting som disse, og for det andet er det typisk fordi man selv har rodet med sin e-cigaret så sikkerhedsfunktionerne er blevet begrænset, eller fordi man har brugt "mekaniske mods" hvor der ingen sikkerhed er og hvor at du selv skal udregne hvor meget strøm der skal igennem. Og det er dér at det kan gå galt. 

Idag er vores mods spækket med forskellige sikkerhedsfunktioner. De fleste mods, har for eksempel: 

  • Termisk beskyttelse, som beskytter ved at slå e-cigaretten helt fra, hvis den skulle blive overophedet. 
  • Overladning, og overafladningsbeskyttelse, som inaktivere fire-knappen hvis batterierne enten er overladet eller overafladet. De fleste mods idag, kan aflæse batterierne individuelt, og kan på den måde læse om ladningen er som den skal være.
  • Kortslutningsbeskyttelse som dér vil sørger for at moddet ikke kan aktiveres hvis der sker en kortslutning
  • Modstandsbeskyttelse, som beskytter mod at aktivere e-cigaretten hvis modstanden er højere/lavere end hvad den bør være
  • Modsat polaritet beskyttelse. Dette gør at e-cigaretten ikke virker, hvis du har sat batterierne i modsat polariteten.  

Det er stadig vigtigt at bruge og behandle sine batterier ordentligt, opbevare dem forsvarligt og sætte sig grundigt ind i batteriets sikkerhed. Du kan finde mere information omkring batteri sikkerheden inde på vores dampblog. Det er også vigtigt ikke at justere på de ting man ikke ved hvad er. Du kan altid søge vejledning hos os i Damphuen, hvis du er i tvivl om funktionerne på din e-cigaret.

Copyright © Damphuen.dk