Butik og Åbningstider Nyheder Dampblog Tilbud Kontakt | Bestil inden kl 17:00 så afsender vi samme hverdag!

Hvilken e-cigaret er bedst?

Ja! Det er blevet noget af en jungle at navigere rundt i. I dag er markedet spækket med udstyr i alle mulige størrelser, former, prisklasser og præferencer.

Er du ny damper eller har du dampet for et par år siden (hvor udstyret ikke var det bedste), og gerne vil i gang igen, så læs med her. Forhåbentlig kan vi gøre dit valg lidt nemmere.

 

Hvad forventer du af din e-cigaret? 

Det er selvfølgeligt meget nemt at svare på, nemlig DAMP !

Men i dag hvor der er så mange muligheder så vil det være godt at du er afklaret omkring hvad du egentlig godt vil have. Der er MEGET at vælge mellem og du behøver ikke at have taget stilling til alle de parametre jeg lister nedenfor, men jo mere afklaret du er, jo nemmere er det at guide dig.

Du kan altid ringe, besøge os i butikken eller kontakte os via Hjælp-funktionen i højre hjørne i bunden skærmen på vores hjemmeside. Er du i tvivl om dit valg, så tøv ikke med at kontakte os.

Tilbage til din e-cigaret og hvad du forventer af den:

 1. Hvordan skal suget være. Skal det være ligeså stramt eller løst?
 2. Vil du lave kæmpe skyer? (husk - til sammenligning - at der ikke kommer særlig meget røg ud af en cigaret).
 3. Skal du kunne justere på noget, fx luft-indtaget eller watt-styrken, eller skal det være en e-cigaret, der er lige til at dampe på som den er?
 4. Hvordan skal formen på e-cigaretten være for at den passer dig?
 5. Hvor ligger du prismæssigt?
 6. Skal det være en alt-i-een hvor e-cigaretten typisk ikke kan kombineres med andre, eller vil du gerne have muligheden for at kunne skifte tanken med e-juice ud?
 7. Hvor længe skal batteriet kunne holde mellem opladning, og vil du have batterier der kan tages ud og lades op i en ekstern lader, eller skal batteriet være indbygget?
 8. Er dine krav/ønsker realistiske?


Der bliver lige knyttet nogle kommentarer til de forskellige punkter, så du ikke mangler information for at kunne tage et fornuftigt valg.

 1. Når du suger i din e-cigaret, kan suget enten være løst eller stramt. Når du suger i en rigtig cigaret, laver du Mund-Til-Lunge-sug (MTL). Man kan også suge dampen direkte ned i lungerne, ligesom man ryger på en vandpipe. Det kaldes Direkte-Lunge-sug (DL). Forskellen på de to måder at dampe/suge på meget forskellig i oplevelsen. Som ny damper vil man typisk suge på samme måde som på en rigtig cigaret, altså MTL. Der findes flere starterkit og løse tanke som henvender sig til nye dampere og til dampere der søger det her strammere sug.
 2. Masser af damp. Kæmpe skyer. For at lave de her store skyer og producere store mængder damp, bliver du nødt til at suge direkte. Altså suge dampen direkte ned i lungerne, inden du puster det ud. Du kan rumme mere damp i lungerne (DL-sug) end du kan i mundhulen (MTL-sug). Så hvis du søger de store skyer, så skal du gå efter noget udstyr der er beregnet til DL-sug, og det er der masser af på markedet. Tjek gerne nogle af de videoer DampHuen laver. Her viser vi hvor meget damp den respektive e-cigaret / tank giver.
 3. Jo mere avanceret dit udstyr bliver, jo mere skal du tage stilling til. Det kan være mægtigt forvirrende som helt ny damper, hvis du ikke får en god vejledning, når du starter op. Vi har mange videoer af de e-cigaretter vi sælger, og her kan du blive klogere på hvor avanceret e-cigaretten er, og altid får genopfrisket hukommelsen, hvis der er noget du er kommet i tvivl om. Du kan få e-cigaretter hvor du ikke kan stille på noget som helst, og som stadig er rigtig gode i brug. Hvis du deriomod gerne vil kunne skrue op og ned for styrken; hvor meget output din e-cigaret giver, så skal du kigge på en e-cigaret med variabel watt (VW). Luftindtaget bruger du til at justere løsheden/stramheden i suget. De fleste e-cigaretter har dette variabelt som standard og nogle enkelte har det uden justeringsmulighed. Du kan også få e-cigaretter, du slet ikke skal trykke på for at dampe. De har autosug, hvor du bare suger og dermed aktiverer batteriet. Typisk har de heller ingen indstillingsmuligheder. Husk at det kun er dig, der kan afgøre hvad der er interessant for dig og hvad der kan være et irritationsmoment. 
 4. Du kan få modeller der ligner rigtige cigaretter (cig-a-likes), du kan få tuberørs-modeller i forskellige tykkelser og længder (pen-styles) og du kan få afrundede, kantede og buede mods (batteriedele, hvor du sætter en tank ovenpå) i mange størrelser. Der er også kommet mange lommemodeller, der som betegnelsen siger, er små og fikse. I butikken har du som regel mulighed for at prøve at holde e-cigaretten, så du kan fornemme størrelse, materiale og vægt.
 5. Husk at prisen ikke behøver at afspejle kvaliteten! Det dyreste sæt er ikke ikke altid det bedste. FOR DIG! Man kan inddele e-cigaretter i forskellige kategorier, hvis man tager ovenstående i betragtning. Hver kategori har så selvfølgelig nogle topmodeller og nogle topsælgere som du kan se nærmere på. Du kan bare ikke tage det samlede udvalg og så tro at det dyreste er det bedste. Det afhænger 100% af dit behov, din smag og din dampteknik. Kvalitetsmæssigt ligger mange af vores e-cigaretter på linje med hinanden. Dét, der skiller dem ad er DIN SMAG. Der er mange producenter, som alle laver forskellige modeller og oftest i mange farver, netop for at kunne ramme forskellige smage hvad angår stil, udtryk og behov.
 6. Som nævnt findes der Alt-i-een e-cigaretter. Det er modeller som fungerer som een enhed og som ikke er “kompatibelt” med dele fra andre e-cigaretter. Det er typisk MINDRE e-cigaretter, der produceres sådan. Der er rigtig mange “kit”s på markedet og normalt kan du købe disse til en billigere penge end hvis du køber tanken og batteridelen hver for sig. Udvalget er kæmpestort og det er derfor en stor hjælp for os i forhold til at guide dig, hvis du véd hvad du ikke vil have og hvad du godt vil have. De her kits kommer altså som sæt. Du kan dog sagtens kombinere og udskifte tanke og batteridel fra andre kits eller købe ny tank eller batteridel, da forbindelsen mellem tank og batteridel er standard (510 connection). Det giver dig flere muligheder på længere sigt. 
 7. Når du køber en e-cigaret har den enten indbygget batteri eller udskifteligt batteri. Forskellen er, at de her batterier lever ikke evigt, og kan du skifte batteriet og passer du på din e-cigaret, så behøver den ikke at blive skrottet når batteriet dør. Så køber du bare et nyt batteri. En anden fordel er, at du kan have ekstra opladede batterier med dig rundt, så du ikke er afhængig af at kunne lade din e-cigaret i løbet af dagen. Du kan også få e-cigaretter med mere end 1 batteri i, hvis du skal dampe med høje watt eller gerne vil have lang brugstid, mellem opladningerne. Hvor lang tid din e-cigaret holder, er afhængigt af batteriets kapacitet, hvilken watt-styrke du typisk damper med og selvfølgelig hvor meget du damper. 
 8. Det er vigtigt at huske, at din e-cigaret måske ikke kan opfylde samtlige af dine krav. En tommelfingerregel er, at jo mindre din e-cigaret er, jo mindre batteri er der i og jo mindre juice kan der være i. Den kan sagtens yde perfekt, men skal måske lades og fyldes lidt oftere. Du må heller ikke forvente at en lille lommemodel af en e-cigaret kan levere dig en kæmpesky. Så vær realistisk i dine overvejelser i forhold til at vælge e-cigaret. Ingen af dem kan lave kaffe endnu! 

Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med dit valg. Vi har stor erfaring med de forskellige e-cigaretter og hvad de kan yde. Et godt tip er derfor at søge vejledning før du køber, se videoer hvor de e-cigaretter du er interesseret i, bliver demonstreret og så ellers brug den information du finder eller får, til at træffe dit valg.

Copyright © Damphuen.dk