Butik / Åbningstider Senest tilføjede produkter Restsalg Dampblog Kontakt | Bestil inden kl 17 så afsender vi samme hverdag!

Få vist sortiment og billeder ?

Med henvisning til bekendtgørelse om forbud mod reklame, synlig anbringelse og fremvisning m.v. af elektroniske cigaretter og genopfyldningsbeholdere med og uden nikotin
§ 3, stk. 1, skal jeg venligst anmode om at få fremvist det samlede produktsortiment.
Acceptere at få fremvist produkter & billeder

Coils / Brænder - En afgørende del af din E-cigaret

Her finder du løse brændere / coils som nemt kan udskiftes inde i e-cigaret tanken. På den måde vil du bringe nyt liv i en ellers brugt tank. Selve coilen er en lille brænder enhed, som omdanner væsken til damp ved hjælp af små væger der suger væsken og opvarmer den. Du vil med tiden opleve at disse væger bliver slidt, hvilket resultere i at smagen forringes. Derfor er det en god idé at skifte coil i sin clearomizer når smagen begynder at blive kedelig.

Brænderen i en e-cigaret går også under andre navne som fx. coil, brænder, filter og fordamper.

En coil omdanner din e-juice til damp inde i tanken. Derfor har den stor betydning for hvor meget, hvor varm, og hvor smagfuld damp du får ud af din e-cigaret. Coilen er også med til at afgøre hvor meget luft der kommer igennem når du suger. Typisk er der et udvalg af coils til en given tank, som har forskellige ohm og forskellige spektra af watt. Derfor er det vigtigt at vælge en tank som kan bruge en coil, dér tilpasser sig dine behov. 
Coils har en begrænset levetid, og skal skiftes ud når den begynder at smage grimt. Herunder finder du et bredt udvalg af friske coils til din e-cigaret. 

159,00 kr
79,00 kr
149,00 kr
125,00 kr
129,00 kr
129,00 kr
109,00 kr
89,00 kr
129,00 kr
119,00 kr
149,00 kr
99,00 kr
59,00 kr
59,00 kr
29,00 kr
79,00 kr
119,00 kr
209,00 kr
129,00 kr
99,00 kr
99,00 kr
89,00 kr
99,00 kr
159,00 kr
129,00 kr
119,00 kr
149,00 kr
209,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
119,00 kr
5 score af 1 Bedømmelser
5 score af 1 Bedømmelser
109,00 kr
109,00 kr
99,00 kr
85,00 kr
110,00 kr
129,00 kr
169,00 kr
139,00 kr
79,00 kr
99,00 kr
69,00 kr
59,00 kr
139,00 kr
189,00 kr
119,00 kr
99,00 kr
89,00 kr
129,00 kr
109,00 kr
139,00 kr
99,00 kr
99,00 kr
109,00 kr
109,00 kr
89,00 kr
109,00 kr
119,00 kr
79,00 kr
139,00 kr
99,00 kr
109,00 kr
109,00 kr
139,00 kr
119,00 kr
89,00 kr
139,00 kr
149,00 kr
59,00 kr
109,00 kr
119,00 kr
119,00 kr
89,00 kr
209,00 kr
169,00 kr
139,00 kr
139,00 kr
59,00 kr
89,00 kr
59,00 kr
79,00 kr
79,00 kr

Viser 1 - 80 af 140 varer

Hvad er en coil? 

En coil bliver også kaldt en brænder, filter, atomizer, fordamper, forstøver, og meget andet, men der er altså tale om samme del. Coilen sidder inde i tanken, hvor den producerer damp af den væske du har påfyldt. Du kan få mange forskellige coils til mange forskellige tanke. En tank har et bestemt udvalg af coils, så du kan få forskellige coils til den tank du har.

En coil varmer væsken op ved hjælp af noget glødemateriale som for eksempel kan være en glødetråd drejet til en spiral, eller det kan være "mesh" som er en slags net som danner en tunnel og får samme cylinder form som glødetråden. Glødematerialet er omgivet af noget vægemateriale som for eksempel kan være organisk bomuld/vat eller keramik, som fører væsken ind til glødematerialet ved at suge det op. 

På den måde bliver væsken varmet op til en temperatur som omdanner væsken til den damp vi inhalerer. De forskellige coils kan tåle en bestemt mængde strøm som på e-cigaretten hedder watt eller volt. Jo mere strøm der kommer igennem, jo hurtigere og mere vil den varmes op, og jo mere damp vil din e-cigaret producere.
På siden af coilen står der skrevet hvor mange watt coilen kan tåle, og i nogle tilfælde står der også i hvilket watt spektrum coilen fungerer bedst i. Det står også hvor mange ohm coilen har. Ohmen på en coil afgør hvor stor modstand der er i coilen. Jo lavere modstand der er, jo løsere et sug får du også. 

Typer af coils 

Der findes forskellige typer af coils som passer de forskellige typer af tanke. De typer coils du typisk vil støde på er;

 • Mesh coils
  Det, at det hedder en mesh coil, fortæller faktisk bare at glødematerialet er lavet af mesh. Mesh er en slags metalplade med huller i som er drejet til en tunnel. Der findes også NiChrome-coils, kanthal-coils og så videre, og i korte træk fortæller det hvilken slags glødemateriale der er brugt til at lave coilen. Forskellen vil være din dampoplevelse. Hver slags coil vil give hver sin dampoplevelse. Nogle mener at mesh coils giver en renere og bedre smag, og andre er mere til andre former for coils. 
   
 • Single coils / Dual coils / Quadruple coils osv
  Fortæller noget om hvor mange "coils" der er i coilen. Det lyder rimelig teknisk, men det er det faktisk ikke. En coil består af nogle cylindere af et givent materiale (glødematerialet), omgivet af vægemateriale (vat, bomuld, keramik). Hedder coilen "single coil" består den af én cylinder, dual-coils består af to cylindere og så videre. Du kan få coils med helt op til 8 cylindere. Nogle mener at antallet af cylindere har betydning for temperatur, densitet og smag af dampen. Det er smagssag hvor mange cylindere du skal have i sin coil for at få en god damp oplevelse. Her handler det om at prøve sig frem.
     
 • Keramiske coils 
  Måske støder du på begrebet "keramisk coil". Nogle tanke har blandt udvalget af coils, keramiske coils. En keramisk coil er en coil hvor der er anvendt keramik i stedet for japansk vat eller bomuld som vægemateriale. Nogle mener at en keramisk coil giver en renere smag og holder længere, fordi keramik er mere slidstærkt end vat. Men igen - det er super individuelt hvad der fungerer godt for den enkelte. 

 

Hvilke coils skal jeg gå efter? 

Det er vigtigt at du vælger en coil som passer til din tank, ellers vil du ikke kunne bruge den. Enten vil du slet ikke kunne skrue den i din tank, eller også vil tanken ikke registrere coilen. Typisk kan du søge efter navnet på din tank/e-cigaret, og så vil der være coils blandt søgeresultaterne. Alternativt kan du finde dit produkt på siden og rulle ned. I langt de fleste tilfælde vil de coils som passer til din tank/e-cigaret være linket som tilbehør. 

Når du skal have en ny tank eller e-cigaret, afhænger det bedste valg af hvilken dampoplevelse du søger. Går du efter store tunge skyer, skal du vælge en sub-ohm tank som bruger coils der kan klare en masse strøm. Hvis du gerne vil have en cigaret-autentisk dampoplevelse, er det bedst at gå efter en e-cigaret/tank som ikke er så stor og bruger coils med en høj ohm/høj modstand, så du får et stramt sug lige som på en cigaret.  

Det kan ikke siges at noget er bedre end noget andet, fordi alles præferencer er dybt forskellige. Men du skal altid vælge en coil der passer til din tank.

Hvis du har problemer med din coil 

Nogen gange kan man opleve at ens e-cigaret smager brændt, at den "gurgler", spytter væske, eller andre udfordringer. Mange er tilbøjelige til at tænke at der er noget galt med produktet, men fordi det kan tage tid at kalibrere sig ind på hvordan produktet kan lide at blive brugt og at lære dampverdenen at kende, er det ofte måden man bruger produktet på som er skyld i "fejlen". Dermed ikke sagt at der ikke findes defekte produkter, men ofte kan det nemt løses hjemmefra. 

 • Min coil smager brændt!
  Der kan være mange årsager til at coilen kan smage brændt. Som tidligere skrevet, er der væge materiale i coilen. Hvis din coil smager brændt kan der være 2 årsager. 
  - Vattet er slidt/brændt af
  - Coilen får ikke væske nok

  Hvis vægematerialet/vattet er brændt, vil du naturligvis få en brændt smag. Vattet bliver slidt op med tiden, og derfor skifter man coil engang imellem. Det kan også være at du ikke har givet vattet nok væske at arbejde med, da du startede coilen op. Hvis dit vat er brændt, er den eneste mulighed at skifte coilen ud.  

  Hvis din coil ikke er "brændt af", er det ofte fordi der ikke kommer nok væske ind til glødematerialet, og så vil glødematerialet begynde at brænde vattet, og det vil give dig den brændte smag. Der kan være flere årsager til at din coil ikke får nok væske. 

  Hvis du bruger en væske som er for tyk i forhold til hvad din coil kan klare, kan coilen ikke nå at suge væsken ind. Jo større en coil man har, jo tykkere væske skal man bruge. Hvis du har et lille pod-system eller en lille AIO, vil den have svært ved at suge det tykke væske ind, og derfor kan du opleve en brændt smag. Nogle væsker som er meget søde, eller er tilsat cooling kan være lidt hårde ved coilen. Det søde væske vil stille og roligt "karamelisere" og sætte sig på vattet, og vattet vil hurtigere blive slidt.
  Hvis du har en justerbar e-cigaret, kan indstillingen også være grund til at din coil smager brændt. 
  Det kan både være fordi at du har indstillet din e-cigaret til watt som din coil ikke er beregnet til, og det kan også være fordi at de sug du tager, ikke matcher wattet/den strøm som kommer igennem coilen. Tager du hårde, lange sug, skal du skrue op for wattet, ellers vil den ikke kunne nå at producere alt det damp du forsøger at suge ind. Hvis du derimod tage små, korte sug, skal du skrue ned for wattet, ellers vil den ikke kunne komme af med alt det damp den prøver at producere, og du vil drukne din coil. Er du i tvivl om hvordan du skal bruge din coil, kan du altid kontakte os eller tage et smut forbi vores butik. 
   
 • Min coil gurgler og spytter væske!
  Det er super ubehageligt når coilen gurgler eller spytter væske i munden, men det er heldigvis nemt at redde sig ud af. Den gør det fordi der er for meget væske i din coil, som ikke kan fordampes. Det kan der være flere årsager til. Hvis du lige har fyldt væske på din tank, kan du have ramt ned i selve coilen så det ligger ovenpå coilen, og derfor vil den ikke kunne fordampe det, men det vil sprutte. Hvis du lige har startet din coil op og primet den hensigstmæssigt (det kommer vi ind på), er det også normalt at der er overskydende væske i din coil. 
  Hvis det er et gentagende problem, kan det være fordi du har skruet alt for højt op for wattet, og ikke suger nok. Din coil vil forsøge at producere en masse som damp som du ikke suger ind, og "drukne" i væske. 
   
  Heldigvis er der en super simpel løsning på det. Hvis du har overskydende væske i din coil, skal det ud af coilen for at stoppe spytteriet. Den nemmeste måde at gøre det på, er at
  - Tage godt fat om e-cigaretten (hvis du er indenfor er det en god idé at holde noget køkkenrulle stramt udover mundstykket, som kan suge det væske der kommer ud af e-cigaretten)
  - Tage e-cigaretten op over hovedet med mundstykket op ad
  - Slynge/piske/svinge e-cigaretten hårdt ned MOD (ikke i) jorden et par gange for at bruge centrifugal kraften og tvinge væsken ud. Når du fjerner køkkenrullen, vil du kunne se det væske som har ligget inde i brænderen og gurglet. 

 

Sådan primer/starter du din coil op

Når du tager en ny coil i brug, er det vigtigt at få startet coilen ordentligt op. Det vil forlænge levetiden på coilen, og give dig en mere behagelig damp oplevelse. 
Som vi gennemgik i starten af afsnittet, er der en masse vat i din coil. Hvis vattet ikke har nok væske, vil vattet brænde og du vil få en rigtig grim smag. Man skulle tro at vattet selv ville suge væsken op hvis du fylder væske i tanken. Det vil det delvist også, men det vil ikke kunne trænge igennem til det inderste var, og derfor vil kun det yderste vat være vådt. I og med at coilen varmer op indefra, vil det ikke være nok.

I stedet skal du (hvis du kan) pille din coil ud, og langsomt dryppe dråber direkte ned i coilen og lade vattet suge det op, til vattet er helt gennemvædet. Hvis du har en coil med huller på ydersiden hvor at du kan se vattet, vil det også være godt at give den et par dråber dér og lade vattet suge det op. Hellere lidt for meget væske som kan svinge ud bagefter, end for lidt væske og en brændt smag.
Når du har givet din coil godt med væske, kan du sætte den tilbage i din tank og påfylde væske. Du kan med fordel lade den stå et par minutter så den kan suge lidt væske op, hvis nu der skulle være nogle tørre pletter i dit vat. Hvis du vil være HELT sikker, kan du tage et par sug på e-cigaretten UDEN at aktivere den, for at suge lidt ekstra væske ind i vattet. 

Hvis din tank har indbygget coil, skal du dryppe ned i coilen via mundstykket mens den sidder i tanken. Du vil højst sandsynligt få lidt overskydende væske som kan komme ud af airflowet. Når du har givet den nok dråber og du mener vattet er gennemvædet, kan du lægge e-cigaretten ned på et stykke køkkenrulle så det overskydende væske kan komme ud af airflowet.

Copyright © Damphuen.dk